Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Loopbaanontwikkeling

Loopbaanontwikkeling (ook wel loopbaan­begeleiding of loopbaancoaching genoemd)  zorgt ervoor dat uw medewerkers gemotiveerd blijven het beste uit zichzelf te halen.

Loopbaanontwikkeling en de NOW 2.0

Werkgevers hebben belang bij gemotiveerde medewerkers die willen ontwikkelen en verbeteren. De NOW 2.0 kent bovendien de inspanningsverplichting voor werkgevers om haar medewerkers te stimuleren een ontwikkeladvies aan te vragen of deel te nemen aan scholing.

ROS Managementregie biedt bij loopbaan­ontwikkeling altijd begeleiding op maat, afgestemd op de behoefte van de medewerker en de wens vanuit de organisatie.

Een traject kan bestaan uit een korte loopbaanscan, maar kan ook een volledig loopbaanbegeleidingstraject zijn. Wanneer afscheid nemen een betere optie is, is ook (werk naar werk) begeleiding richting een nieuwe passende functie buiten de organisatie een mogelijkheid waarbij de organisatieadviseurs van ROS managementadvies bij kunnen begeleiden.

Loopbaanscan

Een loopbaanscan is een objectivering van de arbeidsmarktpositie van de medewerker. Hoe arbeidsmarktfit is de medewerker? Het draagt bij aan het creëren van preventief bewustzijn bij medewerkers en activeert medewerkers tot verdere persoonlijke ontwikkelingen en het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor de loopbaan. Medewerkers moeten in een veilige setting een positieve invulling kunnen geven aan hun loopbaan, gericht op duurzame inzetbaarheid. De scan bestaat uit een persoonlijke intake, een praktische vragenlijst, twee gerichte testen (afhankelijk van de behoefte) en een nabespreking. De scan wordt afgesloten met een rapportage, waarin concrete vervolgacties benoemd worden.

Loopbaanbegeleidingstraject

Een loopbaanbegeleidingstraject draagt bij aan bewustwording over het eigen potentieel, door tijdens persoonlijke coaching trajecten uitgebreid in te gaan op de loopbaan tot nu toe, de wensen en de drijfveren als het gaat om loopbaanwaarden. Dit inzicht wordt vertaald naar realiteit van alledag. Wat zijn loopwensen? Welke kansen zijn er intern, hoe ziet de arbeidsmarkt eruit? Een loopbaanbegeleidingstraject bestaat in uit vier tot zes persoonlijke coaching trajecten en een aantal testen en is volledig maatwerk.

Wilt u meer weten over loopbaanontwikkeling? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.