Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Overname eL-Tec Elektrotechnologie door De Groot Installatiegroep

De Groot Installatiegroep neemt branchegenoot eL-Tec Elektrotechnologie over. ROS Managementregie heeft in deze transactie geacteerd als adviseur van De Groot Installatiegroep. Daarnaast is de overnamefinanciering gerealiseerd onder begeleiding van ROS financieringsadvies.

De Groot Installatiegroep is een full service installatiebedrijf. Het in 1965 opgerichte familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met een omzet van meer dan €100 mln. en ruim 700 werknemers. Familiebedrijf eL-Tec Elektrotechniek (Hattem) is een specialist in het ontwerpen en installeren van maritieme en industriële installaties. Met deze overname voegt De Groot Installatiegroep elektrotechnische installaties voor de scheepvaart als nieuw expertisegebied aan haar dienstenpallet toe.

Geen opvolging

De Groot kijkt bij overnames vaak naar familiebedrijven waarvan de eigenaar met pensioen gaat en er geen geschikte opvolging is, zoals het geval is bij eL-Tec. De Drentse technisch dienstverlener ambieert landelijke dekking en verdere groei voor haar organisatie te verwezenlijken d.m.v. een buy-and-build strategie. Deze overname levert daaraan een belangrijke bijdrage.

Een pluspunt in het geval van eL-Tec Elektrotechnologie is ook dat het Overijsselse bedrijf nieuwe expertise met zich meebrengt. Op het gebied van het ontwerpen en installeren van maritieme en industriële installaties was De Groot nog niet actief.

Wij feliciteren beide partijen met deze mooie transactie en bedanken De Groot Installatiegroep voor het in ons gestelde vertrouwen!

Lees hier het artikel van het FD over deze transactie.