Financieringsadvies

Financieringsadvies

Home > Diensten > Financieringsadvies

Heeft u mooie plannen voor uw bedrijf en is daar een financiering voor nodig? Vraagt u zich af of een investering haalbaar is of speelt er op termijn misschien een bedrijfsovername? Complexe of wellicht minder complexe vraagstukken waar u graag met iemand over wilt sparren. Steeds meer organisaties bieden financieringen aan: van de traditionele grootbanken tot Informal Investors en van crowdfunders tot financiers van commercieel vastgoed. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste oplossing voor uw financieringsvraag! Hieronder treft u voorbeelden aan van transacties die afgelopen jaar succesvol zijn afgerond.

Wij hebben Bennie en Hortense Burgers mogen begeleiden bij de verwerving van een 100% belang in Herestein Installatietechniek. Bennie is al jaren directeur bij dit installatiebedrijf en kreeg de mogelijkheid om alle aandelen te kopen.

De overname en de daarbij behorende financiering is door ons geregeld waarbij een speciaal woord van dank uitgaat naar Rabobank Arnhem en ONS Accountants en Belastingadviseurs.

De afgelopen periode hebben we Mitchell van de Laar mogen begeleiden bij het opstarten van zijn onderneming en het faciliteren van de bijbehorende financiering.

Mitchell start medio juli een safehouse (Het safehouse - Unite Safehouses) een prachtig initiatief waarbij mensen met een eetstoornis de kans wordt geboden verder te herstellen in een veilige omgeving.

Een lang gekoesterde droom van Mitchell gaat hiermee in vervulling! We wensen het hele team van Unite Safehouse heel veel succes in de realisatie van hun plannen. Een speciaal woord van dank gaat uit naar Rabobank Arnhem & DDJ accountants.

Arjan Terlouw kreeg het verzoek om de financieringsmogelijkheden te bekijken voor Frits Pen en Jolanda Pen. Geraakt door corona zagen zij de omzet op hun terrein - de vuurwerkbranche - vorig jaar volledig stil vallen.

Voor Frits en Jolanda geen reden om bij de pakken neer te zitten. Met hun ware ondernemersgeest zijn zij op zoek gegaan naar andere mogelijkheden om omzet te genereren. Dit vonden ze in de vorm van handel in zonnepanelen, onder de naam Dream Energy. Hun goede contacten in China maakten het mogelijk kwalitatief goede panelen in te kopen, met een hoge mate van leveringsbetrouwbaarheid. Essentieel, in deze tijd.

Om verdere groei mogelijk te maken waren de Pens op zoek naar een werkkapitaalfinanciering. Arjan heeft hiervoor de broers Harry Niemeijer en Robert Niemeijer van Elite B.V. bereid gevonden de gevraagde financiering te verstrekken.

 

Daly Plastics begeeft zich in een markt waar grote investeringen noodzakelijk zijn om te kunnen voldoen aan de vraag naar gerecycled plastic van hoogwaardig niveau.

Daly Plastics B.V. zocht en vond een nieuwe locatie, met hulp van  Arjan Terlouw. Arjan mocht Daly Plastics daarnaast helpen bij de herstructurering van bestaande kredietregelingen.

Jos & Hans Klein Gunnewiek zijn de oprichters van het Autodemontage bedrijf Gebroeders Klein Gunnewiek in Groenlo. Samen met hun echtgenotes hebben ze dit bedrijf gemaakt tot een toonaangevende speler in de markt waar een goede familiesfeer heerst en men van aanpakken weet! De volgende generatie staat inmiddels klaar om het stokje over te nemen en het bedrijf succesvol voort te zetten. Wij hebben Susanne, Koen & Jaap mogen begeleiden tijdens dit proces. Dank voor het vertrouwen dat jullie in mij hadden en mooi om te zien hoe jullie gegroeid zijn in jullie rol. Wij wensen jullie veel succes voor de komende jaren en wij gunnen Hans, Antoinette, Jos & Lisette wat meer vrije tijd om te besteden aan hobby’s en kleinkinderen!

De afgelopen periode heeft Arjan Terlouw, Ester Pillen en Jan Herman Elfers mogen begeleiden bij de herfinanciering van hun bestaande onroerend-goedportefeuille. Dat maakt het voor hen mogelijk om hun toekomstplannen te realiseren.

WAM & Van Duren Bouwgroep is een bouwbedrijf dat altijd op zoek is naar innovatie, verduurzaming en samenwerking binnen de keten om tot oplossingen te komen die meerwaarde bieden voor alle al haar klanten en medewerkers. Arjan Terlouw heeft ze mogen begeleiden bij de overdracht van aandelen en het herfinancieren van de bestaande financiering.

Werkkapitaal

Er zijn diverse omstandigheden waarbij behoefte is aan extra werkkapitaal. Groei van uw bedrijf kost geld. Er moet extra personeel worden aangenomen, de debiteurenpositie neemt toe en verhoging van de voorraad is noodzakelijk om aan de toegenomen vraag te kunnen voldoen. Ook kan het zijn dat zich een mooie kans voor doet door het ontwikkelen van een nieuw product of uitbreiding buiten de landsgrenzen. Wij denken graag met u mee over hoe u deze financieringsbehoefte het beste in kunt vullen en begeleiden u in dit proces. Wij hebben contacten met aanbieders van korte werkkapitaalfinancieringen.

Commercieel vastgoed

Op het gebied van beleggingspanden kunnen wij u helpen met de aankoop en ook bij de financiering hiervan.  Dit geldt niet alleen voor nieuw aan te kopen onroerend goed maar zeker ook voor het herstructureren en financieren van bestaande portefeuilles. In de markt zijn zeer veel aanbieders actief waarbij iedere partij weer een eigen specialisme heeft ontwikkeld qua financierbaarheid van woningen, winkelpanden, combinatiepanden of bedrijfsonroerend goed.

Overname financieringen

We begeleiden starters die een onderneming over willen nemen, maar ook bestaande ondernemers die de mogelijkheid hebben om een concurrent over te nemen of een ander bedrijf uit de keten toe te voegen aan de bestaande werkzaamheden. Vanuit de diverse disciplines binnen ROS zijn we in staat u te ondersteunen vanaf de waardebepaling en onderhandelingen tot de juridische documentatie en het zoeken naar de juiste financieringsvorm.

Lease

Een zeer interessante financieringsvorm waarbij de financiering gekoppeld is aan een object. Deze zogenaamde vorm van Asset Based Finance is voor diverse financieringspartijen zeer interessant en zorgt er voor dat er vaak lage tarieven gelden voor de financiering. Er zijn echter zeer veel aanbieders met elk hun eigen specialiteit waardoor er forse voordelen te behalen zijn door de diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Dus wilt u een bedrijfsauto aanschaffen, een nieuwe machine kopen of investeren in nieuwe heftrucks neem dan contact met ons op!

Crowdfunding

Buiten de bancaire financiering is deze financieringsvorm in opkomst. Een uitstekend alternatief voor bedrijven met mooie plannen en ideeën die minder goed bij de traditionele banken passen. Ook hier zijn diverse aanbieders actief. We helpen u graag met het schrijven van een ondernemersplan en het opstellen van een pitch voor de investeerders.

Informal Investors

Vanuit onze netwerken beschikken we over een aantal investeerders die een ondernemersachtergrond hebben en die bereid zijn om andere ondernemers te helpen bij het realiseren van hun plannen. Deze vorm van financieren kan een mooie aanvulling zijn op de bancaire financiering, maar kan ook als totaaloplossing worden ingezet.