Financieringsadvies

Financieringsadvies

Home > Diensten > Financieringsadvies

Heeft u mooie plannen voor uw bedrijf en is daar een financiering voor nodig? Vraagt u zich af of een investering haalbaar is of speelt er op termijn misschien een bedrijfsovername? Complexe of wellicht minder complexe vraagstukken waar u graag met iemand over wilt sparren. Steeds meer organisaties bieden financieringen aan: van de traditionele grootbanken tot Informal Investors en van crowdfunders tot financiers van commercieel vastgoed. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste oplossing voor uw financieringsvraag! Hieronder treft u voorbeelden aan van transacties die afgelopen jaar succesvol zijn afgerond.

Werkkapitaal

Er zijn diverse omstandigheden waarbij behoefte is aan extra werkkapitaal. Groei van uw bedrijf kost geld. Er moet extra personeel worden aangenomen, de debiteurenpositie neemt toe en verhoging van de voorraad is noodzakelijk om aan de toegenomen vraag te kunnen voldoen. Ook kan het zijn dat zich een mooie kans voor doet door het ontwikkelen van een nieuw product of uitbreiding buiten de landsgrenzen. Wij denken graag met u mee over hoe u deze financieringsbehoefte het beste in kunt vullen en begeleiden u in dit proces. Wij hebben contacten met aanbieders van korte werkkapitaalfinancieringen.

Commercieel vastgoed

Op het gebied van beleggingspanden kunnen wij u helpen met de aankoop en ook bij de financiering hiervan.  Dit geldt niet alleen voor nieuw aan te kopen onroerend goed maar zeker ook voor het herstructureren en financieren van bestaande portefeuilles. In de markt zijn zeer veel aanbieders actief waarbij iedere partij weer een eigen specialisme heeft ontwikkeld qua financierbaarheid van woningen, winkelpanden, combinatiepanden of bedrijfsonroerend goed.

Overname financieringen

We begeleiden starters die een onderneming over willen nemen, maar ook bestaande ondernemers die de mogelijkheid hebben om een concurrent over te nemen of een ander bedrijf uit de keten toe te voegen aan de bestaande werkzaamheden. Vanuit de diverse disciplines binnen ROS zijn we in staat u te ondersteunen vanaf de waardebepaling en onderhandelingen tot de juridische documentatie en het zoeken naar de juiste financieringsvorm.

Lease

Een zeer interessante financieringsvorm waarbij de financiering gekoppeld is aan een object. Deze zogenaamde vorm van Asset Based Finance is voor diverse financieringspartijen zeer interessant en zorgt er voor dat er vaak lage tarieven gelden voor de financiering. Er zijn echter zeer veel aanbieders met elk hun eigen specialiteit waardoor er forse voordelen te behalen zijn door de diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Dus wilt u een bedrijfsauto aanschaffen, een nieuwe machine kopen of investeren in nieuwe heftrucks neem dan contact met ons op!

Crowdfunding

Buiten de bancaire financiering is deze financieringsvorm in opkomst. Een uitstekend alternatief voor bedrijven met mooie plannen en ideeën die minder goed bij de traditionele banken passen. Ook hier zijn diverse aanbieders actief. We helpen u graag met het schrijven van een ondernemersplan en het opstellen van een pitch voor de investeerders.

Informal Investors

Vanuit onze netwerken beschikken we over een aantal investeerders die een ondernemersachtergrond hebben en die bereid zijn om andere ondernemers te helpen bij het realiseren van hun plannen. Deze vorm van financieren kan een mooie aanvulling zijn op de bancaire financiering, maar kan ook als totaaloplossing worden ingezet.