Verkoop, fusie & overname

Verkoop, fusie & overname

Home > Diensten > Verkoop, fusie & overname

ROS Managementregie kan u begeleiden bij alle activiteiten op het gebied van fusies, overnames, waarderings- en investeringsvraagstukken, en financieringen. ROS heeft een team van vakkundige adviseurs en 25 jaar ervaring. Samen hebben we alle kennis en kunde in huis om u met alle vraagstukken op het gebied van corporate finance te kunnen adviseren.

Wij verstaan ons vak en zullen u niet teleurstellen. Wij kijken breder, over de disciplines heen, en voorkomen daarmee gedoe. Bovendien ziet ons team scherp hoe wij de waarde van uw onderneming kunnen verhogen. Wij maken het graag voor u waar. Wij zetten graag voor u de extra stap: onze maximale toegevoegde waarde zit in onze regie.

Niet voor niets is onze slogan: adviseurs die het verschil maken!

Wendrich & Co en TTM-Holland

De begeleiding van ROS Managementregie bestaat uit het uitvoeren van een onafhankelijke waardering en het uitwerken van een financieringsmemorandum

De Groot Installatiegroep

Ros Management regie begeleidt bij De Groot Installatiegroep bij de overname van familiebedrijf eL-Tec Elektrotechniek

Pon

ROS Managementregie geeft op verzoek importeur Pon second opinion over waardering Auto Arena Groep

Oostendorp

ROS Managementregie begeleidt Oostendorp Autogroep bij overname Toyota Scholten Nijmegen

Evers

ROS Managementregie realiseert overnamefinanciering voor nieuwe aandeelhouders Evers Agro

Hemink

ROS Managementregie begeleidt Hemink Groep bij overname Sepawand

Poorthuis

ROS Managementregie begeleidt aandeelhouder bij Management Buy-Out in Poorthuis Industrial Services

Hulshof

ROS Managementregie begeleidt Hulshof Protein Technologies bij verkoop productiefaciliteit Groenlo aan Ten Kate

Emondt

ROS Managementregie begeleidt Emondt Koeltechniek bij strategische overname van KMI Apeldoorn, KMI Retail en KMI Service

Huka

ROS Managementregie begeleidt aandeelhouders Huka bij verkoop aan Zweedse participatiemaatschappij AdderaCare

BEDRIJF VERKOPEN

De verkoop van een onderneming is het sluitstuk van jarenlang bouwen, managen en risico’s beheersen. Het moment om al dat werk om te zetten in de gewenste prijs en tegen de juiste condities. Dat doe je natuurlijk niet alleen.

ROS Managementregie is de adviseur die het klappen van de zweep kent. Wij helpen u met het verkoopklaar maken van uw onderneming
zodat het verkooptraject soepel verloopt. Samen met u houden we de regie over het hele proces, van presentatie tot prijsstelling, potentiële overnamekandidaten én de onderhandelingen. De verkoop van uw onderneming gaat over zo veel meer dan alleen de prijs. Na de verkoop staan we u ook bij, want ook na de verkoop komen er veel vragen op u af.

Ook als u een deel van uw onderneming verkoopt (pre-exit), de onderneming aan uw management wilt overdragen (management buy-out) of een geschikte overnamestructuur voor uw familie wil opzetten, staat ROS Managementadvies voor u klaar.

BEDRIJF KOPEN

ROS Managementregie helpt u bij uw strategische keuzes om uw onderneming te laten groeien door overnames. We kijken of uw onderneming klaar is om te groeien via overnames en helpen u bij de keuze welk soort onderneming u kunt overnemen. Van waardering tot juridische afwikkeling: ROS Managementregie helpt u bij het gehele traject.

Met onze brede ervaring kunnen we u ook perfect helpen om de nieuwe aanwinst goed te integreren in de bestaande structuur. Wat is een overname immers waard als hij niet rendeert of extra waarde creëert? Daarom bent u bij ons aan het goede adres.

BEDRIJFSWAARDERING

Waarderen is een vak apart. Aan de hand van de welbekende vuistregels kun je inderdaad snel een waarde toekennen aan een onderneming, een deel van de activiteiten of een aandelenpakket. Maar het verschil wordt in de details gemaakt. In de praktijk ontstaan vaak meningsverschillen over de waarde van uw bedrijf.

ROS Managementregie voert al jaren waarderingsvraagstukken uit. Wij hebben wij alle kennis in huis om u te ondersteunen bij uw waardebepalingen. Het maakt niet uit of het daarbij gaat om een indicatieve waardering, een calculatorische berekening of een juridisch rapport waarin alle uitgangspunten nauwgezet zijn gedocumenteerd.

FINANCIEREN

Financiering is een cruciaal onderdeel van uw dagelijkse bedrijfsvoering. De financiering moet echter passen bij uw strategie, investeringsbehoefte en business model. Wij adviseren u graag op basis van een korte scan over uw financieringsstructuur. Ook kunnen wij u ondersteunen bij het verwerven van een compleet nieuwe financiering. Met ons uitgebreide netwerk bij financieringspartijen en onze ervaring met het schrijven van financieringsaanvragen, zorgen wij voor een gezonde financieringsstructuur voor u.