Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Verkoop, fusie en overname

De Nederlandse economie zit weer in de lift. Ondernemingen hebben geld beschikbaar voor investeringen en financiële instellingen tonen weer bereidheid om krediet te verstrekken. De Private Equity huizen hebben nog nooit zoveel geld in kas gehad en dat merk je. Het aantal transacties in overnameland is nog nooit zo hoog geweest. Niet alleen in het topsegment van de grote beursgenoteerde ondernemingen. Nee, juist ook in de markt van het midden- en kleinbedrijf worden veel transacties gerealiseerd. In de afgelopen jaren zijn wij met ons kantoor in staat geweest zo’n 70 transacties succesvol te begeleiden. We hebben een uitstekende portefeuille met aan- en verkoopopdrachten, die het ons mogelijk maakt om te doen waar we sterk in zijn: het realiseren van mooie deals voor u! We verwijzen u graag naar een greep uit onze transacties om een beeld te krijgen

Maar we doen meer. Ons team is gegroeid met specialisten op waarderingsgebied, financieringsvraagstukken en organisatiestrategie. Hiermee kunnen wij u nog beter als adviseur van dienst zijn op de vraagstukken waar u ongetwijfeld tegenaan loopt in uw zoektocht naar rendementsverbetering en groei. Heeft u een vraag of wilt u eens klankborden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen u vast helpen. ROS Managementregie: Organisatieadviseurs, die het waarmaken!

Waardebepaling

Wij geven u inzicht in de waardedrijvers van uw onderneming, of onderdelen daarvan. Een uitstekende basis om gezamenlijk te bepalen hoe wij de waarde van uw onderneming of haar activiteiten kunnen verhogen. Wij hebben ervaring met waardebepalingen in uiteenlopende situaties: een transactie met een externe partij, bedrijfsopvolging binnen familieverband, aandeelhoudersgeschillen, of een herstructureringssituatie. U bent bij ons ook aan het juiste adres voor waardering gerelateerde vraagstukken, zoals impairment tests of purchase price allocation.

Fusies en Overnames

Wij begeleiden u graag bij het volledige traject van aankoop en verkoop van uw onderneming of onderdelen daarvan. Vanaf de start van strategische keuzes en oriënterende besluitvorming tot het verkoop gereed maken, het realiseren van de transactie en de daarop volgende integratie en post-deal aspecten. Naast deze reguliere koop- en verkooptrajecten kunnen wij u ook adviseren bij Management buy-in, Management buy-out of vergaande andere samenwerkingsvormen.

Debt Advisory

Financiering is een cruciaal onderdeel van uw dagelijkse bedrijfsvoering. De financiering moet echter passen bij uw strategie, investeringsbehoefte en business model. Wij adviseren u graag op basis van een korte scan over uw financieringsstructuur. Ook kunnen wij u ondersteunen bij het verwerven van een compleet nieuwe financiering. Met ons uitgebreide netwerk bij financieringspartijen en onze ervaring met het schrijven van financieringsaanvragen, zorgen wij voor een gezonde financieringsstructuur voor u.

Transactie ondersteuning

Een efficiënt transactieproces is een basis voor een succesvolle aan- of verkoop. Onze transactieondersteuning is gericht op een naadloze aansluiting op de reeds uitgevoerde voorbereidende werkzaamheden binnen het transactieproces. Wij hebben het doel de maximale waarde voor u te realiseren en uw risico’s te minimaliseren. U kunt ons inzetten bij koop en verkoop, due diligence, verkoopondersteunende activiteiten (opstellen datapacks of andere verkoopdocumentatie) of het coördineren van het gehele dataroom en Q&A proces. Wij hebben een pragmatische insteek en werken hierbij zeer nauw met u samen.

Post-transactie ondersteuning

Het realiseren van de transactie is vanzelfsprekend een mijlpaal. Waarde wordt echter pas na de deal gecreëerd of vernietigd. U wilt de vooraf gestelde doelen, zoals schaalvoordelen en synergiën, vanzelfsprekend bereiken. Wij ondersteunen u graag met een succesvolle integratie om deze doelstelling te realiseren. Wij hebben niet alleen ervaring met procesintegratie, maar zijn tevens in staat snel en efficiënt te reorganiseren mocht dit noodzakelijk zijn.

Onze Experts

Djuri Jámbor

Directeur

Elise Wijkamp

Organisatieadviseur

In de praktijk

Waarderen van een bedrijf

Wat is een bedrijf waard en wanneer is deze vraag relevant? Deze vraag is relevant in meerdere, uiteenlopende situaties. Zo kan sprake zijn van de situatie dat u uw bedrijf wenst te verkopen of dat u een deel van de...

Lees meer

Financiering aanvragen – een vak apart?

Ondernemerschap gaat gepaard met creativiteit. Creativiteit die nodig is om nieuwe plannen uit te werken en ideeën te bedenken en te lanceren. Hoe vaak komt het niet voor dat de plannen er zijn, maar het succesvol uitvoeren en vermarkten daarvan...

Lees meer

Is uw onderneming klaar voor verkoop? 

De redenen om verkoop van uw onderneming te overwegen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Leeftijd, gebrek aan opvolging, behoefte aan een nieuwe uitdaging, volgende fase van uw onderneming of te gelde maken van uw ondernemersinspanningen. Wat de reden ook is, een...

Lees meer