Verkoop, fusie & overname

Verkoop, fusie & overname

Home > Diensten > Verkoop, fusie & overname

De Nederlandse economie zit weer in de lift. Ondernemingen hebben geld beschikbaar voor investeringen en financiële instellingen tonen weer bereidheid om krediet te verstrekken. De Private Equity huizen hebben nog nooit zoveel geld in kas gehad en dat merk je. Het aantal transacties in overnameland is nog nooit zo hoog geweest. Niet alleen in het topsegment van de grote beursgenoteerde ondernemingen. Nee, juist ook in de markt van het midden- en kleinbedrijf worden veel transacties gerealiseerd. In de afgelopen jaren zijn wij met ons kantoor in staat geweest zo’n 70 transacties succesvol te begeleiden. We hebben een uitstekende portefeuille met aan- en verkoopopdrachten, die het ons mogelijk maakt om te doen waar we sterk in zijn: het realiseren van mooie deals voor u! We verwijzen u graag naar een greep uit onze transacties om een beeld te krijgen

Wendrich & Co en TTM-Holland

De begeleiding van ROS Managementregie bestaat uit het uitvoeren van een onafhankelijke waardering en het uitwerken van een financieringsmemorandum

De Groot Installatiegroep

Ros Management regie begeleidt bij De Groot Installatiegroep bij de overname van familiebedrijf eL-Tec Elektrotechniek

Pon

ROS Managementregie geeft op verzoek importeur Pon second opinion over waardering Auto Arena Groep

Oostendorp

ROS Managementregie begeleidt Oostendorp Autogroep bij overname Toyota Scholten Nijmegen

Evers

ROS Managementregie realiseert overnamefinanciering voor nieuwe aandeelhouders Evers Agro

Hemink

ROS Managementregie begeleidt Hemink Groep bij overname Sepawand

Poorthuis

ROS Managementregie begeleidt aandeelhouder bij Management Buy-Out in Poorthuis Industrial Services

Hulshof

ROS Managementregie begeleidt Hulshof Protein Technologies bij verkoop productiefaciliteit Groenlo aan Ten Kate

Emondt

ROS Managementregie begeleidt Emondt Koeltechniek bij strategische overname van KMI Apeldoorn, KMI Retail en KMI Service

Huka

ROS Managementregie begeleidt aandeelhouders Huka bij verkoop aan Zweedse participatiemaatschappij AdderaCare

Maar we doen meer. Ons team is gegroeid met specialisten op waarderingsgebied, financieringsvraagstukken en organisatiestrategie. Hiermee kunnen wij u nog beter als adviseur van dienst zijn op de vraagstukken waar u ongetwijfeld tegenaan loopt in uw zoektocht naar rendementsverbetering en groei. Heeft u een vraag of wilt u eens klankborden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen u vast helpen. ROS Managementregie: Organisatieadviseurs, die het waarmaken!

Waardebepaling

Wij geven u inzicht in de waardedrijvers van uw onderneming, of onderdelen daarvan. Een uitstekende basis om gezamenlijk te bepalen hoe wij de waarde van uw onderneming of haar activiteiten kunnen verhogen. Wij hebben ervaring met waardebepalingen in uiteenlopende situaties: een transactie met een externe partij, bedrijfsopvolging binnen familieverband, aandeelhoudersgeschillen, of een herstructureringssituatie. U bent bij ons ook aan het juiste adres voor waardering gerelateerde vraagstukken, zoals impairment tests of purchase price allocation.

Fusies en Overnames

Wij begeleiden u graag bij het volledige traject van aankoop en verkoop van uw onderneming of onderdelen daarvan. Vanaf de start van strategische keuzes en oriënterende besluitvorming tot het verkoop gereed maken, het realiseren van de transactie en de daarop volgende integratie en post-deal aspecten. Naast deze reguliere koop- en verkooptrajecten kunnen wij u ook adviseren bij Management buy-in, Management buy-out of vergaande andere samenwerkingsvormen.

Debt Advisory

Financiering is een cruciaal onderdeel van uw dagelijkse bedrijfsvoering. De financiering moet echter passen bij uw strategie, investeringsbehoefte en business model. Wij adviseren u graag op basis van een korte scan over uw financieringsstructuur. Ook kunnen wij u ondersteunen bij het verwerven van een compleet nieuwe financiering. Met ons uitgebreide netwerk bij financieringspartijen en onze ervaring met het schrijven van financieringsaanvragen, zorgen wij voor een gezonde financieringsstructuur voor u.

Transactie ondersteuning

Een efficiënt transactieproces is een basis voor een succesvolle aan- of verkoop. Onze transactieondersteuning is gericht op een naadloze aansluiting op de reeds uitgevoerde voorbereidende werkzaamheden binnen het transactieproces. Wij hebben het doel de maximale waarde voor u te realiseren en uw risico’s te minimaliseren. U kunt ons inzetten bij koop en verkoop, due diligence, verkoopondersteunende activiteiten (opstellen datapacks of andere verkoopdocumentatie) of het coördineren van het gehele dataroom en Q&A proces. Wij hebben een pragmatische insteek en werken hierbij zeer nauw met u samen.

Post-transactie ondersteuning

Het realiseren van de transactie is vanzelfsprekend een mijlpaal. Waarde wordt echter pas na de deal gecreëerd of vernietigd. U wilt de vooraf gestelde doelen, zoals schaalvoordelen en synergiën, vanzelfsprekend bereiken. Wij ondersteunen u graag met een succesvolle integratie om deze doelstelling te realiseren. Wij hebben niet alleen ervaring met procesintegratie, maar zijn tevens in staat snel en efficiënt te reorganiseren mocht dit noodzakelijk zijn.