Teamontwikkeling

Home > Praktijk > Teamontwikkeling

Werken in een team is altijd een uitdaging. Elk team bestaat uit individuen, die allemaal hun eigen voorkeuren, ideeën, normen en waarden meenemen naar de werkvloer. Als zij met elkaar gaan samenwerken, kan dat leiden tot frictie, miscommunicatie en onbegrip. Dit komt het werkplezier en de productiviteit niet ten goede. Dat weet ook Nicole Kastrop-Oosterink, die als gecertificeerd consultant assessments op het gebied van gedrag en drijfveren inzet in teamontwikkelingstrajecten. Het creëren van een werkomgeving waarbij conflicten worden erkend en opgelost en daarnaast wederzijds begrip en respect aanwezig is, zorgt ervoor dat teams beter gaan samenwerken en presteren. Met als belangrijkste resultaat veel werkplezier en wederzijds vertrouwen en dat leidt uiteindelijk tot groei van het team én de organisatie.

 

Nicole: “Een directie kan uitstekende plannen maken voor de toekomst, maar het zijn de teams en de medewerkers die de organisatiedoelstellingen omzetten in concrete resultaten. Ook al zijn de persoonlijke kwaliteiten van de individuen nog zo goed, het betekent niet altijd dat de gezamenlijke resultaten ook van de grond komen. Daarom vind ik het ook zo boeiend en waardevol om met en aan die teams te werken. Door de assessments die ik afneem, krijgen de teamleden meer inzicht in en begrip voor ieders gedrag en motivatie. Ik streef ernaar om de verschillen op een laagdrempelige en pragmatische manier, met humor én respect, bespreekbaar te maken. Het is natuurlijk een serieus onderwerp, maar er mag ook zeker gelachen worden! Ik heb mijn doel bereikt als het team optimaal gebruikmaakt van ieders inzet en inbreng, waardoor de teamleden elkaar versterken. Samen kun je namelijk zoveel meer bereiken dan alleen.”

 

Van gedachten wisselen?
Wil je ook het beste uit je team halen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag wat we voor je kunnen betekenen.