Het verkooptraject van Wessels Tegels

Home > Praktijk > Het verkooptraject van Wessels Tegels

Nico Wessels en Werner Hegeman zijn bijna 25 jaar eigenaar en aandeelhouder van Wessels Tegels geweest, in de tegelafbouw destijds de grootste in Nederland. Wessels Tegels richtte zich op complete afbouwprojecten met tegels en sanitair, breidde uit met een grote tegelshowroom en voegde in de loop der jaren twee natuursteenbedrijven toe aan hun groep.

Verkoop gaat niet alleen om de zaak: het gaat om mensen!Werner Hegeman

Werner Hegeman: “Nico en ik kwamen op een bepaalde leeftijd waarop het voor ons goed voelde om het bedrijf te verkopen. Op dat moment hebben we voor ROS gekozen als adviseur. Zij vonden niet alleen een geschikte koper voor ons bedrijf, maar waren ook leidend in de waardering van ons bedrijf en de onderhandeling.

ROS heeft ons in alle fasen nauw betrokken en maakte er een gezamenlijk project van. Dat alleen al maakte dit een geweldig traject, maar het resultaat was de kers op de taart. We kregen een meer dan goede prijs voor onze onderneming. Als je al zo lang verbonden bent aan een bedrijf, speelt emotie een grote rol. Het is begrijpelijkerwijs soms best even slikken om een bedrijf dat je zelf hebt gebouwd te verkopen. Maar dankzij ROS is dit een plezierig traject geweest met de nodige humor.

Het is jammer dat we niet nog een bedrijf kunnen verkopen, want ROS en Wessels zijn een beetje aan elkaar verknocht geraakt. Ik waardeer hun vakkennis, bereikbaarheid en persoonlijke drive enorm. We hebben nog steeds contact en dat maakt dit meer dan alleen een verkoop. Verkoop gaat niet alleen om de zaak: het gaat om mensen! En dat snappen ze bij ROS.”