ROS Managementregie begeleidt Boerhof Smidts (Smidts Autogroep) bij overname Ford-Dealerschap Wensink regio Groningen

Home > ROS Managementregie begeleidt Boerhof Smidts (Smidts Autogroep) bij overname Ford-Dealerschap Wensink regio Groningen

Toekomstbestendige organisatie

 

Afgelopen maandag hebben wij al een overname in de automotive sector bekend gemaakt. Vandaag maken wij er nog één bekend: ROS heeft ook Boerhof Smidts begeleid bij de aankoop van Ford – Wensink vestigingen in Veendam en Winschoten. Boerhof Smidts is Ford-dealer en heeft vestigingen in Groningen, Roden, Tolbert en Sappemeer.

Per 1 januari 2022 neemt Ford Boerhof Smidts de Ford-dealeractiviteiten over van Wensink in de regio Groningen. De huidige vestigingen van Wensink in de plaatsen Winschoten en Veendam zullen hun deuren sluiten en klanten zijn van harte welkom in de vestiging Sappemeer waar momenteel een uitbreiding plaatsvindt. Beide partijen zijn blij met deze stap waarmee zij een toekomstbestendige organisatie neerzetten. Met deze transactie zal Boerhof Smidts zich op de gehele regio Groningen en Drenthe gaan richten.

Menno: “Het was voor ons de eerste overname waarbij ROS Managementregie betrokken is geweest. Ik ben zeer tevreden over de gehele begeleiding van ROS. Kort gezegd: kundig, snel, adequaat en betrouwbaar. Indien zich in de toekomst een nieuw overnametraject voordoet zal ik zeker weer gebruik maken van de kennis van ROS managementregie.”

In de afgelopen periode hebben wij twee transacties gedaan in het kader van de herverdeling van Ford Rayon Noord Nederland, waarbij we partijen (Sutherland en  Smidts) hebben bijgestaan in de onderhandelingen met Wensink. Twee verschillende deals met een andere aard, regio en doelstelling. Met ons advies en begeleiding hebben we een bijdrage kunnen leveren aan twee toekomstbestendige bedrijven, een mooi eindresultaat.

Namens ROS van harte gefeliciteerd met deze mooie transactie!