Seminar ‘Voorbereid op de nieuwe werkelijkheid’

Home > Seminar ‘Voorbereid op de nieuwe werkelijkheid’

Samen met KienhuisHoving organiseerden wij het seminar ‘Voorbereid op de nieuwe werkelijkheid’ in het Rijksmuseum Twenthe in Enschede. Tijdens het seminar zijn wij ingegaan op de actualiteiten en ontwikkelingen in de wereldeconomie en de gevolgen daarvan voor u als ondernemer. Bewegen we ons richting crisis of zal alles meevallen en aantrekken? Want er is wel wat aan de hand, en de gevolgen kunnen flinke uitdagingen voor u betekenen.

 

Lunch bij Gastrobar bij Roozendaal.

We zijn gestart met de ontvangst bij Gastrobar bij Rozendaal. Hierna zijn we opgesplitst in drie groepen voor een rondleiding in het Rijksmuseum Twenthe, De Museumfabriek of door de wijk Roombeek, van de vuurwerkramp. Na een heerlijke lunch zijn we gezamenlijk naar het Rijksmuseum Twenthe gewandeld, waar de dag is geopend door Mark Geessink. Hij heeft, doormiddel van diverse kunstwerken, ingespeeld op de stand van de economie.

Mark gaf het woord over aan Mathijs Bouman, econoom en journalist. Hij is vaste columnist van Het Financieel Dagblad en redacteur/econoom bij Nieuwsuur. Al zo’n dertig jaar is Mathijs met de Nederlandse en internationale economie bezig, als docent, als wetenschapper, als beurscommentator, journalist, schrijver, en columnist. Hij schrijft graag over economie, maar misschien vertelt hij er nog liever over en dat bleek tijdens zijn lezing. Hij vertelt o.a. over de recessie waar Nederland mee te maken krijgt. Deze deze zal mild zijn en bijtrekken in de loop van volgend jaar, aldus Bouman. Dit mede gegeven door het feit dat de inflatie zal dalen en er nog steeds krapte is op de arbeidsmarkt. Wij zijn blij te melden dus dat er waarschijnlijk geen harde landing van de economie zal plaatsvinden.

 

 

 

Mathijs Bouman tijdens de plenaire opening.

 

Mathijs Bouman

Mark Geessink opent de dag in de Gobelinzaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de plenaire opening waren er twee workshoprondes waaraan men kon deelnemen.

Berdine van Eerden en Nicole Kastrop tijdens de workshop over arbeidskrapte.

 Nicole Kastrop en Berdine van Eerden gingen verder in op de arbeidskrapte en naderende recessie en hoe je hierin om kan gaan met personeel. 

Tijdens de workshop “De juiste voorbereiding van een bedrijfsovername is het halve werk.” stonden overnametrajecten en de voorbereiding daarop centraal.

Han van Beek en Eric Poelenije zijn tijdens de workshop ingegaan op de confrontatie met een (dreigend) faillissement/surseance/WHOA bij een relatie.

De dag is afgesloten in het museumcafé met een gezellige borrel. Al met al een zeer geslaagde en inspirerende dag en een mooie samenwerking met KienhuisHoving.