Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Uw coronasteunmaatregelen stoppen… Wat nu?

Corona heeft een flinke impact gehad op de meeste bedrijven in ons land. Gelukkig stonden ondernemers er niet alleen voor: de overheid compenseerde de omzetdalingen met diverse steunmaatregelen. Die maatregelen worden per 1 oktober stopgezet. Dan is het van belang dat uw personele bezetting goed is afgestemd op de nieuwe werkelijkheid. Bent u hier klaar voor?

Reorganisatie biedt in veel gevallen uitkomst

Een omzetdaling vraagt om het herijken van uw personele bezetting. Er kan namelijk sprake zijn van overcapaciteit of te veel vaste dienstverbanden. Door slim te kijken naar uw personeelskosten, kunt u veel geld besparen.

Ook een wijziging in bedrijfsstrategie vraagt om een frisse blik op uw personeelsbestand. Misschien heeft u nieuwe bedrijfsactiviteiten gestart of afgestoten en overweegt u uw organisatie anders in te richten. Een herziening van relevante functies en bezetting helpt u dan verder.


Wij helpen bij reorganiseren

ROS Managementregie geeft advies en biedt begeleiding bij de optimalisatie van uw personeelsbestand en (personele) reorganisaties. Dit hebben we gedaan en doen wij voor MKB, beursgenoteerde bedrijven en publieke organisaties.
Onze diensten:

  • (Opnieuw) vaststellen bedrijfsstrategie en verdienmodel
  • Analyse en beoordeling huidige financiële situatie en suggesties voor rendementsverbetering
  • Herstructurering van de organisatiestructuur
  • Afstemmen personeelsbehoefte met bedrijfsactiviteiten
  • Uitvoeren personele reorganisaties
  • Berekenen afvloeiingskosten en besparingspotentieel
  • Opstellen communicatieplan werknemers
  • Onderhandeling en communicatie met OR en vakbonden
  • Voeren van ontslaggesprekken en -onderhandelingen

We kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft. Neem gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking waarin we wellicht meteen een aantal prangende zaken kunnen beantwoorden.

Onze Experts

Outplacement / Werk naar werk begeleiding

Nicole Kastrop-Oosterink

Directeur

Eva Nooteboom

Organisatieadviseur