Koningskinderen Kinderopvang overgenomen door CompaNanny Nederland

Home > Koningskinderen Kinderopvang overgenomen door CompaNanny Nederland

Toen Erwin Knegt en Michliene Verduijn in het voorjaar van 2020 het plan oppakten om hun onderneming, Koningskinderen Kinderopvang, te verkopen, besloten zij om ROS Managementregie in te schakelen voor advies en begeleiding van het traject. “Je bedrijf is toch je ‘kindje’ dat je jarenlang opgebouwd hebt en je verkoopt tenslotte maar één keer. Dan wil je wel een goede deal sluiten, zowel financieel als wat betreft de voorwaarden”, leggen Erwin en Michliene uit.

Samen met de eigenaren van Koningskinderen Kinderopvang heeft ROS de juiste deal weten te realiseren. In CompaNanny Nederland werd de geschikte partij gevonden om Koningskinderen verder voort te zetten volgens de normen en waarden die Erwin en Michliene voor ogen hebben. Per 1 januari 2021 vond de officiële overdracht plaats en tot april blijven Erwin en Michliene nog betrokken om een goede overdracht te waarborgen. En daarna? “Dan gaan we kijken wat we later willen worden”, lacht Erwin.

Koningskinderen Kinderopvang

Erwin Knegt en Michliene Verduijn hebben Koningskinderen opgericht in 2002 en uitgebouwd tot een aanbieder van Kinderopvang en Buitenschoolse opvang met vijf locaties in Oosterbeek en Renkum. Bij Koningskinderen staan kwaliteitsopvang, persoonlijke aandacht en het spelenderwijs leren en ontwikkelen centraal.

CompaNanny Nederland

CompaNanny verzorgt kinderopvang voor zo’n 5.000 kinderen en heeft circa 30 locaties, waarvan de meeste in de Randstad liggen. Zij deelt de normen en waarden van Koningskinderen en met de vijf locaties erbij kan CompaNanny verdere groei realiseren en haar diensten op meer locaties in Nederland aanbieden.

Klantervaring verkoopbegeleiding door ROS Managementregie

Na afloop vroegen wij aan de eigenaren hoe zij het verkooptraject ervaren hebben. Erwin: “De begeleiding door ROS is ons erg goed bevallen. Zij hebben een hogere verkoopprijs weten te realiseren dan wij zelf hadden verwacht en hebben zichzelf ruimschoots terugverdiend. Daar zit wat ons betreft dan ook de meerwaarde van een adviseur, samen met de kennis van het proces. Bovendien vonden wij de directe communicatie en het snelle schakelen met de adviseurs van ROS erg prettig. Inmiddels hebben wij ROS ook aan iemand anders aanbevolen die ook overweegt om zijn bedrijf te gaan verkopen.”