Uitleg Website: Ros Regie

Al deze instucties zijn vanuit het wordpress dashboard. Om op het dashboard te komen klik op de site naam links boven in het scherm naast het wordpress logo.

Berichten

Een nieuw bericht maken

Zodra je in de editor komt zie je nog niet zoveel. Het eerste dat je wilt doen is de titel invoeren. Dit kan bovenin waar ook met grijs "Titel toevoegen" staat. Klik met de muis op de titel en type dan de titel in die je wilt.

Daaronder kun je beginnen met het typen van het bericht. Je ziet ook altijd een plusje naast de tekst bewerker en in de balk bovenin staan. Hiermee kun je specifieke elementen zoals afbeeldingen en tabellen toevoegen.

Een afbeelding toevoegen

Zodra je op het plusje hebt gedrukt zie je allemaal opties. Voor een afbeelding druk je op afbeelding. Vervolgens krijg je 3 opties: Uploaden, Mediabibliotheek en Invoegen via URL.

Als de afbeelding al op de site staat kies je de bibliotheek als je de foto nog moet uploaden kies je voor uploaden.

Een galerij toevoegen

Een galerij toevoegen werkt in eerste instantie het zelfde als een normale afbeelding. Het verschil begint echter bij het selecteren van een afbeelding. In tegenstelling tot een normale afbeelding kun je hier meerdere items selecteren. Zodra je dat hebt gedaan kom je op een nieuw scherm. Hier kun je ook een kleine tekst onder de afbeelding toevoegen. Als je niks invult blijft het gewoon leeg.

Zodra je de galerij hebt geplaatst krijg je aan de rechte kan van het scherm nog een paar opties. Die meeste zijn niet zo belangrijk maar er zijn er 2 waar je op moet letten:

  1. Link naar: Moet de optie mediabestand hebben.
  2. Groote afbeelding: Moet op volledige grootte staan.

Verder is het mogelijk om de tekst onder de afbeelding later alsnog aan te passen door op die afbeelding te klikken.

Bericht Opties

Het menu aan de rechterkant van het scherm heeft bovenin 2 tabs. Bericht en Blok. Blok zijn de instellingen van het blok in de editor (denk aan tekst of een afbeelding) wat je geselecteerd hebt. Bericht zijn de opties voor het hele bericht.

Onder status en zichtbaarheid kun je instellen of je bericht zichtbaar is voor iedereen of alleen voor ingelogde gebruikers. Dat kan je doen door achter zichtbaarheid de optie openbaar te veranderen in privé. Deze uitleg pagina staat ook op privé zodat alleen ingelogde gebruikers hier kunnen komen.

Onder zichtbaarheid zie je de optie publiceren. Standaard staat deze op onmiddellijk. Dat houd in dat zodra je de pagina publiceert het bericht meteen op de site staat met de datum van dat moment. Als je op onmiddellijk klikt kun je dit echter aanpassen. Je kan een datum van het verleden instellen maar het is ook mogelijk een datum in te stellen die nog moet komen. Bij deze optie word het bericht pas zichtbaar als die datum heden is.

Je kan hier ook de auteur aanpassen. Onder auteur staat een dropdown menu met daarin alle auteurs die je toe kan wijzen. De gene die je selecteert word de auteur van het bericht. De opties die je ziet zijn allemaal gebruikers van de site.

Verder naar onderen kun je de uitgelichte afbeelding instellen. Dit is de afbeelding die je ziet op de nieuws pagina en op Home.

Publiceren

Zodra je tevreden bent over het bericht kun je het publiceren. Dat doe je door op de blauwe knop met de tekst publiceren te klikken. Zodra je dit hebt gedaan is het bericht zichtbaar op de website.

Als je nog niet zeker bent of het mooi is geworden kun je ook eerst op de voorbeeld knop drukken. Dan krijg je in een nieuw tab te zien hoe de pagina eruit gaat zijn nadat je hem publiceert.

Teamleden/Personeel op de site zetten

Nieuw persoon toevoegen

Het toevoegen van personen werkt in eerste instantie het zelfde als bij een bericht. Je klikt in het menu aan de linkerkant van het dashboard op Team om alle teamleden te zien.

Als je een nieuw persoon wilt toevoegen druk op op de blauwe knopen bovenin met de tekst "Nieuw Toevoegen". Dit brengt je weer naar een editor. Al is deze anders als die bij berichten.

CV

Zodra je in de editor komt zie je wat velden die je in kan vullen. Dat is in principe het enige wat je hier hoeft te doen. Velden die je niet invult blijven leeg.

Diensten

Een dienst toevoegen of bewerken

Het toevoegen van een nieuwe dienst werkt het zelfde als teamleden en berichten (zie hierboven)

Elke dienst die je publiceert komt ook meteen bij de andere diensten op de website te staan met uitzondering van het hoofdmenu.

Koppelen

Je kan diensten koppelen aan adviseurs (teamleden) en Cases. Dat kun je doen onder "meer velden" onderin de bewerk pagina. Dit werkt in beide richtingen dus als je een dienst koppelt aan een case is die case ook gekoppeld aan die dienst.